Günaydın Gezginler Kültür Tarih Gurme Doğa Fotoğraf Gezi

2020 yılı pasaport ücretleri

Facebooktwitterrsstumblrinstagramflickr

Bu yazımızda pasaport fiyatlarını listeledik. Türkiye’de veya yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının bulundukları ülkeden T.C. pasaportu alırken ödemesi gerekecek 2020 yılı Türk pasaportlarının fiyatlarını (defter bedeli ve harç bedeli toplamı) ve 2019 yılındaki eski fiyatları aşağıda bulabilirsiniz. Öncelikle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hangi şartlara göre pasaport alabilecekleri (5682 sayılı Pasaport Kanunu’na göre) konusunu kısaca özetleyelim. Günaydın Gezginler yazıyı 10 Ocak 2020 tarihinde güncelledi. Buna göre:

Umumi Pasaport – pasaport rengi Bordo (2011’den önce rengi lacivertti) – Sıradan vatandaş pasaportudur. Renginden dolayı Bordo Pasaport da denilir. Yeşil Pasaport alma hakkı olmayan kişilerin aldıkları pasaport. Umumi Pasaport (Bordo Pasaport) geçerlilik süresi 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl ve 10 yıllık olarak alınabilir. Umumi Pasaport başvurusu yapılırken Harç Bedeli ve Defter Bedeli ödenir. Bordo pasaport için nvi.gov.tr internet sitesinden randevu alınarak Nüfus Müdürlüğü’ne başvuru yapılır. Yeni tip Bordo Pasaport nedir?

Pasaport için nereye başvurulur, pasaport nereden alınır?
2 Nisan 2018’den itibaren Pasaport almak isteyenler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yaparak pasaportunu almakta.
Ehliyet – Sürücü Belgeleri de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü tarafından veriliyor

28 Ekim 2016 tarihli 676 sayılı KHK ile Pasaport verme yetkisi Emniyet Müdürlüğü’nden alındı. 2 Nisan 2018’den beri tüm pasaportlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne yapılıyor. TC kimlik kartı ve sürücü belgesi – ehliyet gibi pasaport başvurunuzu da NVİ’ye yapacaksınız.

Yeni tip Bordo Pasaport’un Özellikleri (1 Kasım 2016’dan itibaren dağıtımına başlanan Umumi Pasaport)
1 Kasım 2016’ya kadar kullanılan Bordo Pasaport ile yeni tip Bordo Pasaport arasında tek fark, yeni Bordo Pasaport’un arkasına gizlenmiş bir çip var. Çipin içinde fotoğrafınız, parmak iziniz ve ad soyad doğum tarihi bilgileriniz var. 1 Kasım 2016’dan önce alınan pasaportlar halen geçerli. Eski Bordo Pasaport’unuzdaki vizeler geçerli. Yeni Bordo Pasaport’unuzu alınca geçerli vize sayfalarını bozmadan; eski ve yeni pasaportunuzu birlikte taşıyarak vizenizi kullanabiliyorsunuz.

Bizi motive etmek: Pasaport, vize ve ilgili konuları güncel tutmak ve soruları cevaplamak için gerçekten çok emek harcıyoruz, Günaydın Gezginler olarak sizden ricamız facebook sayfamızı beğenin ve internet sitemizin adresini arkadaşlarınıza link olarak gönderin, teşekkürler.

Harçsız (ücretsiz) Umumi Pasaport (Bordo Pasaport) alınması: Bu pasaporta Öğrenci Pasaport’u da diyenler oluyor. Aslında Bordo Pasaport’un harçsız alınmasıdır. Harçsız pasaport alma koşulları: Türkiye’deki üniversitelerde çalışan öğretim elemanları ile öğrenim gören öğrencilerin bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmak üzere veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkışlarında ilgili üniversiteden alacakları ve ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı’na onaylatacakları “harçsız pasaport talep yazısı” ile müracaat etmeleri halinde belgede belirtilen süre kadar harçsız pasaport düzenlenir. Turistik geziye gidenlere verilmiyor, öğrenim görevinden dolayı veriliyordu.

Harçsız Öğrenci Pasaport – Bordo Pasaport’u (Umumi Pasaport) nasıl alınır?
25 yaşın altındaki (26’dan gün almamış) öğrencilere harç bedeli alınmadan Umumi Pasaport verilmesi 10 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Günaydın Gezginler olarak sürekli takip ettiğimiz habere göre; sadece Pasaport defter bedeli karşılığında; öğrenci olup 25 yaşını doldurmamış (26 yaşından gün almamış) gençlere verilmesi kararlaştırıldı. Harçsız öğrenci pasaportunu almanızın birkaç ayrıntısı var:
– 18 yaşından küçük öğrenciler (19’dan gün almamış olanlar) en fazla 5 yıllık alabilecek,
– 18 yaşını tamamlamış öğrenciler ise kalan öğrenim süresine veya 25 yaşını tamamlayacağı tarihe kadar geçerli olacak şekilde ücretsiz öğrenci pasaportu alabiliyor.
– Yurtdışında öğrenci olan Türk vatandaşı öğrencilerin de bu pasaporttan alma hakları bulunuyor.
– Günaydın Gezginler olarak belirtelim, ücretsiz öğrenci pasaportu almak için başvuruda öğrenci belgesi istteniyor,
– ücretsiz (harçsız) öğrenci pasaportu almak için 2020 yılı pasaport defter bedeli olan 160 TL ödemeniz gerekiyor.

Türk Pasaportları 2020 yılı ücretlerini bu yazımızda bulabilirsiniz

Hususi pasaport (yeşil pasaport) başvuru formunu nereden bulabilirim? Yeşil Pasaport başvuru formunu buradan indirebilirsiniz
hususi pasaport yeşil pasaport talep formu

Hususi Pasaport – pasaport rengi Yeşil – Devlet görevlilerinin pasaportudur. Renginden dolayı Yeşil Pasaport da denilir. Üst düzey veya kıdemli devlet memurları, derecesine göre belediye başkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; Diplomatik Pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince Hususi Pasaport verilir. Hususi Pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi Pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi Pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da Hususi Pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde alabildikleri pasaport. Hususi Pasaport (Yeşil Pasaport) 5 yıl olarak alınır. Hususi Pasaport başvurusu yapılırken sadece defter bedeli ödenir, pasaport harç ücreti ödenmez. Nüfus Müdürlüğü’ne başvuru yapılıyor.

Hizmet Pasaportu – pasaport rengi Gri – Yeşil pasaportu olan veya olmayan devlet görevlileri resmi görevle yurtdışına gönderilirken verilen pasaporttur. Verilme şeklinden dolayı Görev Pasaportu veya renginden dolayı Gri pasaport da denir. Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere altı aydan az olmamak kaydıyla görevinin müddetince verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir. Hizmet Pasaportu (Gri Pasaport) alınmaz, kurum tarafından verilir. Hizmet (Görev) Pasaportu başvurusu yapılırken sadece defter bedeli ödenir, pasaport harç ücreti ödenmez. Nüfus Müdürlüğü’ne başvuru yapılıyor.

Diplomatik Pasaport – pasaport rengi Siyah (2011’den önce rengi kırmızıydı) – Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına, Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya milletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik Pasaport (Siyah Pasaport) alınmaz, kurum tarafından verilir. Diplomatik Pasaport için defter ve harç bedeli yoktur.

Geçici Pasaport veya Seyahat Belgesi – Yurtdışındayken pasaportunu kaybedenlere Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilcilikleri tarafından seyahatini tamamlaması için verilen 1 ay süreli geçici belgedir. Geçici Pasaport için defter bedeli ve harç ücreti istenmiyor. Bu belgeyi alan kişi Türkiye’ye döndüğünde Geçici Pasaport’unu emniyete teslim ediyor.

Yurtdışı tur düşünenlerin okumasını öneriyoruz: Yurtdışı tura giderken dikkat etmeniz gerekenler

2018 yılı Türk Pasaportu defter (cüzdan) fiyatı ne kadar? 2018 yılında Türk Pasaportu harç fiyatı ne kadar?
Pasaport defter ve harç bedelleri her yıl Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve 492 sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (6) sayılı tarife ve Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği ile Resmi Gazete’de yayımlanmaktadır. 01.06.2010 tarihinden itibaren Umumi, Hususi veya Hizmet Pasaportu almak isteyen başvuru sahipleri; pasaport defter bedellerini “pasaport defter bedeli” adı altında, harç bedellerini ise “e-pasaport harç bedeli” adı altında, Maliye Bakanlığı’na bağlı il / ilçenin defterdarlık / mal müdürlüklerine, veznelerine veya Maliye Bakanlığı ile sözleşmesi bulunan bankalara yatırabilir. Alınacak dekontlarda mutlaka TC Kimlik numaranız, adınız ve soyadınız bulunmalıdır. Dekontlar daha sonradan değiştirilemediği için harç miktarınızı pasaport sürenize uygun tutarda yatırmalısınız. Yatırılacak harç ve defter bedelleri dekontlarına “tahsil edilmiştir” kaşesinin basılması, 1. nüshasının vatandaşa verilmesi ve dekont üzerinde tahsilatı yapan memurun ıslak imzasının bulunması gerekmektedir. Bu sayfadaki yazıları Günaydın Gezginler düzenledi. 2018 yılı pasaport ücretlerini aşağıda görebilirsiniz. 18 yaşından küçüklere en fazla 5 yıllık pasaport verilmekte.

Ev hanımı pasaportu, emekli pasaportu diye bir pasaport yok. Gideceğiniz ülkeye göre pasaport değişmez; yani Almanya’ya gidecekseniz eflatun pasaport, Japonya’ya gidecekseniz turuncu pasaport diye birşey yok; bordo veya yeşil veya gri veya siyah renkte pasaport olur.

Bizi motive etmek: Pasaport, vize ve ilgili konuları güncellemek ve soruları cevaplamak için gerçekten çok emek harcıyoruz, Günaydın Gezginler olarak sizden ricamız facebook sayfamızı beğenin veya internet sitemizin adresini arkadaşlarınıza link olarak gönderin, teşekkürler.

2018 yılında Türkiye’de pasaport alacaksanız, pasaportun türüne (bordo / yeşil / gri) bakılmaksızın 108 TL defter (cüzdan) ücreti yatırmanız gerekiyor. Siyah Pasaport (Diplomatik Pasaport) dışındaki tüm pasaport türleri için defter bedeli ödeniyor. Bordo Pasaport için ister 6 aylık, ister 10 yıllık pasaport başvurusu yapın, defter bedeli olarak aynı ücreti (108 TL) ödersiniz. Pasaport defter ücreti sabit fiyattır, pasaport harç bedeli pasaportun geçerlilik süresine göre değişmektedir.

Hususi (Yeşil) Pasaport devlet memurlarına 5 yıllık verildiği ve harç bedeli istenmediği için sadece 108 TL defter bedeli yatırılması gerekir.
Hizmet (Gri – Görev) Pasaportu görevli devlet memurlarına verildiği ve harç bedeli istenmediği için sadece 108 TL defter bedeli yatırılması gerekir.

Türk Lirası (TL) olarak 2018 yılı pasaport defter (cüzdan) bedelleri ne kadar?
2018 yılı Bordo (Umumi) Pasaport, Yeşil (Hususi) Pasaport, Gri (Hizmet – Görev) Pasaport defter (cüzdan) bedeli 108 TL’dir. Türkiye’de pasaport başvurusu yaptığınızda pasaport defter ücreti pasaport türüne göre değişmez, pasaport alacak herkes bu ücreti öder.

Türk Lirası (TL) olarak 2018 yılı Bordo (Umumi) Pasaport harç bedelleri ne kadar?
Harç bedeli pasaportun süresine göre değişir. Bordo (Umumi) Pasaport alacak kişiler harç bedeli öder, diğer pasaportlar harç bedeli ödemez. 2018 yılı içerisinde alınacak Umumi (Bordo) Pasaport harç ücreti, defter ücreti ve toplam tutar listesini Günaydın Gezginler olarak toparladık. Toplam ücret; pasaport harcı + defter ücreti toplamıdır, yani bir pasaport alırken yapacağınız masrafın bütünüdür.

Bu ücreti bir kere ödüyorsunuz ve pasaportunuzu o süre boyunca kullanıyorsunuz. Aklınıza takılan sorular için lütfen Pasaportta Kırmızı Damga yazımızı okuyun.

2018 yılı Pasaport Geçerlilik Süresi / Harç fiyatı / Defter fiyatı / TL olarak toplam ücret
6 ay kullanılan Bordo pasaport ücreti / 137,40 TL harç + 108 TL Defter bedeli = 245,40 TL
1 yıl kullanılan Bordo pasaport ücreti / 200,80 TL + 108 TL Defter bedeli = 308,80 TL
2 yıllık Bordo pasaport ücreti / 327,80 TL + 108 TL Defter bedeli = 435,80 TL
3 yıllık Bordo pasaport ücreti / 465,50 TL + 108 TL Defter bedeli = 573,50 TL
4 yıllık Bordo pasaport ücreti / 656 TL + 108 TL Defter bedeli = 764,00 TL
10 yıllık Bordo pasaport ücreti / 656 TL + 108 TL Defter bedeli = 764,00 TL

Duty Free Shoptan alınabilecek ve Türkiye’ye getirilebilecek eşya hakkı yazımız

geçen seneki – 2017 yılı Pasaport Geçerlilik Süresi / Harç fiyatı / Defter fiyatı / TL olarak toplam ücret
6 ay kullanılan Bordo pasaport ücreti / 120,10 TL harç + 94 TL Defter bedeli = 214,10 TL
1 yıl kullanılan Bordo pasaport ücreti / 175,50 TL + 94 TL Defter bedeli = 269,50 TL
2 yıllık Bordo pasaport ücreti / 286,40 TL + 94 TL Defter bedeli = 380,40 TL
3 yıllık Bordo pasaport ücreti / 406,40 TL + 94 TL Defter bedeli = 500,70 TL
4 yıllık Bordo pasaport ücreti / 573,10 TL + 94 TL Defter bedeli = 667,10 TL
10 yıllık Bordo pasaport ücreti / 573,10 TL + 94 TL Defter bedeli = 667,10 TL (4 yıllık Bordo Pasaport ile 10 yıllık Bordo Pasaport arasında fiyat farkı yok, aynı para ödeniyor)

gunaydingezginler @hotmail.com

gunaydingezginler
@hotmail.com

Euro olarak 2018 yılı Türk pasaportu harç ve defter bedelleri ne kadar?
Yurtdışında, Euro bölgesinde yaşayan ve bulunduğu ülkeden Türk pasaportu başvurusu yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport defter bedelini Euro (veya Auro veya Avro veya Öro) ile ödüyor. Başvuru yaptığınız başkonsolosluk veya büyükelçiliğe göre Bordo ve Yeşil pasaportların defter bedeli 27,50 Euro ile 44 Euro arasında değişiyor. Yıllık harç ücretleri 19 Euro ile 23 Euro arasında, posta ücretleri 3 Euro ile 7 Euro arasında Türk Dışişleri Temsilciliği’ne göre değişiyor.

Pasaportların defter ve harç fiyatları konsolosluğa göre az – çok farklılık gösterebiliyor. 1 yıllık Bordo – Umumi Pasaport 2016 fiyatlarının Euro olarak bazı konsolosluklara göre ne olduğuna örnekler verelim, 1 yıllık harç bedeli ve defter ücreti olarak: Bu ücretlere posta ücreti dahil değil
Almanya – Berlin Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 22,50 Euro + 27,50 Euro = 50 Euro
Almanya – Düsseldorf Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 23 Euro + 28 Euro = 51 Euro
Belçika – Brüksel Büyükelçiliği’ne pasaport başvuru – 19 Euro + 44 Euro = 63 Euro
Hollanda – Rotterdam Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 22,50 Euro + 27,50 Euro = 50 Euro
Fransa – Paris Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 22,50 Euro + 27,50 Euro = 50 Euro
Fransa – Paris Büyükelçiliği’ne pasaport başvuru – 19 Euro + 44 Euro = 63 Euro
Macaristan – Budapeşte Büyükelçiliği’ne pasaport başvuru – 23 Euro karşılığı HUF + 28 Euro karşılığı HUF = 51 Euro karşılığı HUF Hungarian Forint
İngiltere – Londra Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 16,30 £ + 20,20 £ = 36 £ GB Pound
Danimarka – Kopenhag Büyükelçiliği’ne pasaport başvuru – 165 DKK + 204 DKK = 369 DKK Danimarka Kronu
İsveç – Stockholm Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 202 SEK + 250 SEK = 452 SEK İsveç Kronu

Bizi motive etmek: Pasaport, vize bilgilerini güncel tutmak ve soruları cevaplamak için gerçekten çok emek harcıyoruz, Günaydın Gezginler olarak sizden ricamız facebook sayfamızı beğenin ve internet sitemizin adresini arkadaşlarınıza link olarak gönderin, teşekkürler.

Yurtdışında pasaport başvurusu yaparken işlem adımları farklı olabiliyor. Bulunduğunuz yere en yakın konsoloslukla görüşüp pasaport almanız için yapmanız gerekenleri öğrenmelisiniz. Ödeyeceğiniz ücretler ise döviz cinsinden olup, pasaport defter ve harç bedellerini başvuruda bulunacağınız başkonsolosluğa veya büyükelçiliğe yatırabilirsiniz. Yurtdışından yapılan pasaport başvurularında defter bedeli ve harç ücretleri yaşadığınız ülkenin para birimiyle ödenir. Yani Çek Cumhuriyeti içindeyseniz Çek Kronu ile, İsviçre’deyseniz bu ücreti İsviçre Frangı ile ödersiniz.

Amerikan Doları (ABD doları) olarak 2018 yılı Türk pasaportu harç ve defter bedelleri
Yurtdışında, Euro bölgesi dışında yaşayan ve bulunduğu ülkeden Türk pasaportu başvurusu yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport defter bedelini ABD Doları tutarına denk gelen bulunduğu ülke para birimi karşılığı ile ödüyor. Türk Lirası pasaport defter bedelini ABD Doları’na çevirip, onu da bulunduğunuz ülkenin para birimine çeviriyorlar. Tüm pasaportların defter bedeli aslında 108 TL’nin ABD Doları karşılığı ve bulunduğunuz ülke para birimi karşılığı oluyor. Pasaport harç bedeli ise pasaport süresine göre değişir, ücret listesi aşağıda.

Bu ücretler konsolosluğa göre az – çok farklılık gösterebilir. Euro bölgesi dışından yani Afrika, Asya, Avustralya, Japonya, Kanada, Amerika, Rusya, Orta Asya veya Arjantin Brezilya Meksika gibi Güney Amerika ülkelerinden birinden pasaport başvurusu yapacaksanız uygulanacak işlem adımları farklı olabilir. Bulunduğunuz yere en yakın konsoloslukla  veya www.konsolosluk.gov.tr adresinden veya Dışişleri Bakanlığı çağrı merkezi ile görüşüp yapmanız gerekenleri öğrenmelisiniz.

gunaydingezginler @hotmail.com

gunaydingezginler
@hotmail.com

Türk pasaportu defter ve harç ücretleri Türk konsolosluğuna göre az – çok farklılık gösterebiliyor. Euro ve US Dolar kurunun TL karşısındaki değişimi nedeniyle de oynamalar olabiliyor.

1 yıllık Bordo – Umumi Pasaport 2018 yılı fiyatlarının USD $ olarak bazı konsolosluklara göre ne olduğuna örnekler verelim, 1 yıllık harç bedeli ve defter ücreti olarak: Bu ücretlere posta ücreti dahil değil
ABD – New York Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 27,81 $ USD + 28,65 $ USD = 54,46 $ USD
ABD – Los Angeles Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 27,81 $ USD + 28,65 $ USD = 54,46 $ USD
ABD – Houston Başkonsolosluğu ve ABD – Washington Büyükelçiliği’ne pasaport başvuru ücretleri yukarıdaki ücretlerle aynı.
Avusturalya – Sydney Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 38 $ AUD + 37 $ AUD = 75 AUD
Brezilya – Brasil Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 92 BRL + 95 BRL = 187 BRL Brezilya Real’i BRL
Birleşik Arap Emirlikleri – Dubai Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 89 BAED + 110 BAED = 199 BAED
Azerbaycan – Nahçıvan Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 28 $ USD + 29 $ USD = 57 $ USD karşılığı Azeri Manat’ı AZN
Çin – Guanco (Guanzhou) Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 182 YN + 187 YN = 369 China YN
Çin – Beijing (Pekin) Büyükelçiliği’ne pasaport başvuru – 182 YN + 187 YN = 369 China YN
Çin – Hong Kong Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 218 HKD + 225 HKD = 443 China YN karşılığı HKD Hong Kong Doları
Kanada – Ottawa Büyükelçiliği pasaport başvuru – 35 Kanada Doları + 36 Kanada Doları = 71 KD Kanada Doları
Suudi Arabistan – Cidde Başkonsolosluğu’na pasaport başvuru – 105 SAR + 109 SAR = 214 SAR S. Arabistan Riyali
Rusya Federasyonu ile vize kuralları değiştiği için Rusya’daki Dışişleri Bakanlığı temsilciliklerinde yeni pasaport verilmiyor (bilgi Mart 2018)

Paraport harç ve defter ücretlerini başvuru yapacağınız başkonsolosluğa veya büyükelçiliğe yatırabilirsiniz. Yurtdışından yapılan pasaport başvurularında defter ve harç ücretleri yaşadığınız ülkenin para birimi ile ödenir. Yani Meksika’da Meksika Pesosu olarak, Tayland’da Tayland Baht’ı, Japonya’da Japon Yen’i olarak ödersiniz.

Bizi motive etmek: Pasaport, vize ve ilgili konuları güncellemek ve soruları cevaplamak için gerçekten çok emek harcıyoruz, Günaydın Gezginler olarak sizden ricamız facebook sayfamızı beğenin ve internet sitemizin adresini arkadaşlarınıza link olarak gönderin, teşekkürler.

Türkiye’den başvuru yaparken 2018 yılı pasaport fiyatı (defter ücreti ve harç ücreti) nereye ödeniyor, hangi bankalara pasaport ücreti yatırılır?
Defter Bedeli veya Harç Bedeli olduğunu belirterek, TC nüfus cüzdanınız ile birlikte 2018 yılı için pasaport harçları için anlaşması olan aşağıda alfabetik listesi bulunan bankaların şubelerine ödeyebilirsiniz. Günaydın Gezginler olarak belirtelim, bu çok önemli: Ödeme yaptığınızda banka size kaşeli ve imzalı olarak 2 nüsha dekont verecek. Dekont üzerinde kaşe veya imza yoksa ödenmiş olarak kabul edilmiyor.
Akbank
Aktifbank
Albaraka Türk Katılım Bankası
Alternatif Bank
Anadolubank
Arap Türk Bankası
BurganBank
Citibank
Denizbank
FibaBanka
Finansbank
Garanti Bankası
HSBC Bank
ICBC Turkey Bank A.Ş.
ING Bank
Kuveyt Türk Katılım Bankası
Odeabank
Şekerbank
T.C. Ziraat Bankası
TurkishBank
Turkland Bank
Türk Ekonomi Bankası (TEB)
Türkiye Finans Katılım Bankası
Türkiye Halk Bankası
Türkiye İş Bankası
Türkiye Vakıflar Bankası
Yapı ve Kredi Bankası
Ziraat Katılım Bankası

Pasaport Başvuru ve Danışma Merkezi
Sorularınıza cevap veremediysek www.nvi.gov.tr internet adresini inceleyebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı çağrı merkezi telefon numaraları
Türk Dışişleri Bakanlığı merkez birim konsolosluk çağrı merkezi telefon numarası +90 312 292 29 29
ABD ve Kanada konsolosluk çağrı merkezi telefon numarası +1 888 566 7656
Almanya konsolosluk çağrı merkezi telefon numarası +49 30 30 807090
Avusturya konsolosluk çağrı merkezi telefon numarası +43720 115890
İngiltere konsolosluk çağrı merkezi telefon numarası +44203 6088090
Hollanda konsolosluk çağrı merkezi telefon numarası +31 (0) 10 7660007
Fransa konsolosluk çağrı merkezi telefon numarası +33 180 146335

Bununla ilgili diğer yazıları PASAPORT VE VİZE yazılarında bulabilirsiniz

Pasaport ve vize ile ilgili diğer yazılarımız
Pasaport defter ve harç ücretleri (pasaport ücretleri) yıllık ne kadar?
Hangi ülke hangi pasaporta vize uyguluyor?

Umumi – Bordo pasaport sahipleri hangi ülkelere vizesiz gidebilir?
Umumi Hususi Gri pasaport nasıl alınır?
Vize başvurusu için hangi belgeler gerekir?
Pasaport ve vize ile ilgili bazı soru – cevaplar
Duty Free Shoptan alınabilecek ve Türkiye’ye getirilebilecek eşya hakkı

Facebooktwitterrsstumblrinstagramflickr

Bu yazı Günaydın Gezginler© tarafından hazırlanmıştır. Marka tescilimiz bulunmakta, fotoğraf ve yazılarımız telif hakkı taşımaktadır. Alıntı veya kopyalama yapılması durumunda referans olarak Günaydın Gezginler ismi ve sitemize bağlantı verilmesi gerekmektedir. E-posta adresimiz gunaydingezginler@hotmail.com

251 Responses to 2020 yılı pasaport ücretleri