Günaydın Gezginler Kültür Tarih Gurme Doğa Fotoğraf Gezi

Ülkelerin Türk pasaportlarına vize uygulamaları

Facebooktwitterrsstumblrinstagramflickr

Her ülkenin kendi şartlarına göre belirlediği vize kuralı var. Türkiye ile diğer ülkeler arasında düzenlenmiş olan vize kuralları vizesiz giriş, kapıda kolay vizeli giriş, e-vize ile giriş, ülkeden çıkmadan vize alınması gibi farklı şekillerde düzenlenmiştir. Türk pasaportu olan (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının) hangi ülkelere hangi şartlara göre  giriş yapabildiğini Günaydın Gezginler olarak aşağıda hazırladık. Öncelikle, Türk Pasaportu hakkında kısa bir bilgi verelim, sonra vizeler ile ilgili yazıya geçelim. 5682 sayılı Pasaport Kanunu’na göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaport alabilme kuralları belirlenmiştir. Bu sayfadaki pasaport, vize ve uyarı bilgilerini 01 Nisan 2018 tarihinde güncelledik.

Pasaport için nereye başvurulur, pasaport nereden alınır?
2 Nisan 2018’den itibaren Bordo Pasaport almak isteyenler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü birimlerine başvuru yaparak pasaportunu alacak. Ehliyet – Sürücü Belgeleri de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü tarafından veriliyor

28 Ekim 2016 tarihli 676 sayılı KHK ile pasaport verme yetkisi Emniyet Müdürlüğü’nden alındı. 2 Nisan 2018’den beri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne pasaport başvurusu yapılıyor. TC kimlik kartı ve sürücü belgesi – ehliyet gibi pasaport başvurunuzu da NVİ’ye yapacaksınız. https://randevu.nvi.gov.tr/ 

Yeni tip Bordo Pasaport’un Özellikleri (1 Kasım 2016’dan itibaren dağıtımına başlanan Umumi Pasaport)
1 Kasım 2016’ya kadar kullanılan Bordo Pasaport ile yeni tip Bordo Pasaport arasında tek fark, yeni Bordo Pasaport’un arkasına gizlenmiş telefon sim kartından küçük bir çip var. Çipin içinde fotoğrafınız, parmak iziniz ve ad soyad doğum tarihi bilgileriniz var.

Umumi Pasaport – pasaport rengi Bordo – Sıradan vatandaş pasaportudur. Renginden dolayı Bordo Pasaport da denilir. Yeşil Pasaport alma hakkı olmayan kişilerin aldıkları pasaport. Umumi Pasaport (Bordo Pasaport) geçerlilik süresi 6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yıllık, 4 yıllık ve 10 yıllık olarak alınabilir. Umumi Pasaport başvurusu yapılırken Harç Bedeli ve Defter Bedeli ödenir. Bu pasaport için Nüfus Müdürlüğü internet sitesinden veya telefonla randevu alınarak başvuru yapılabilir. Detaylı bilgileri pasaport ve vize yazıları bölümünde okuyabilirsiniz.

Bizi motive etmek: Pasaport, vize ve ilgili konuları güncel tutmak ve soruları cevaplamak için gerçekten çok emek harcıyoruz, Günaydın Gezginler olarak sizden ricamız facebook sayfamızı beğenin ve internet sitemizin adresini arkadaşlarınıza link olarak gönderin, teşekkürler.

gunaydingezginler @hotmail.com

gunaydingezginler
@hotmail.com

Hususi Pasaport – pasaport rengi Yeşil – Devlet görevlilerinin pasaportudur. Renginden dolayı Yeşil Pasaport da denilir. Üst düzey veya kıdemli devlet memurları, derecesine göre belediye başkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; Diplomatik Pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince Hususi Pasaport verilir. Hususi Pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi Pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi Pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da Hususi Pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde alabildikleri pasaport. Hususi Pasaport (Yeşil Pasaport) 5 yıl olarak alınabilir. Hususi Pasaport başvurusu yapılırken Defter Bedeli ödenir. Bu bilgileri Günaydın Gezginler olarak toparladık, ara ara kontrol ederek güncelleme yapıyoruz. Nüfus Müdürlüğü’ne başvuru yapılıyor.

Hususi pasaport (yeşil pasaport) başvuru formunu nereden bulabilirim? Yeşil Pasaport başvuru formunuzu buradan indirebilirsiniz
hususi pasaport yeşil pasaport talep formu

Hizmet Pasaportu – pasaport rengi Gri – Yeşil pasaportu olan veya olmayan devlet görevlileri resmi görevle yurtdışına gönderilirken verilen pasaporttur. Verilme şeklinden dolayı Görev Pasaportu veya renginden dolayı Gri pasaport da denir. Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere altı aydan az olmamak kaydıyla görevinin müddetince verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir. Hizmet Pasaportu (Gri Pasaport) alınmaz, kurum tarafından verilir. Nüfus Müdürlüğü’ne başvuru yapılıyor.

Diplomatik Pasaport – pasaport rengi Siyah (eskiden rengi kırmızıydı) – Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına, Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik Pasaport (Siyah Pasaport) alınmaz, kurum tarafından verilir.

Geçici Pasaport veya Seyahat Belgesi – Yurtdışındayken pasaportunu kaybedenlere Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilcilikleri tarafından seyahatinizi tamamlamanız için verilen 1 aylık geçici belgedir. Geçici Pasaport için defter bedeli ve harç ücreti istenmiyor.

Pasaport ve vize ile ilgili diğer yazılarımız
Pasaport defter ve harç ücretleri (pasaport ücretleri) yıllık ne kadar?
Umumi – Bordo pasaport sahipleri hangi ülkelere vizesiz gidebilir?
Yeşil pasaporta vize isteyen istemeyen ülkeler

Umumi Hususi Gri pasaport nasıl alınır?
Vize başvurusu için hangi belgeler gerekir?
Pasaport ve vize ile ilgili bazı soru – cevaplar

Türk Vatandaşlarının Tabi Olduğu Vize Uygulamaları
Burada yer alan bilgiler T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden Günaydın Gezginler tarafından aynen alınmıştır ve güncellemelere dikkat ediyoruz fakat yine de yurtdışına gidecek olanların Dışişleri Bakanlığı internet sitesindeki duyuruları takip etmesini öneririz.

Önemli uyarı!
Aşağıdaki vize rejimi bilgilerinin güncel tutulmaları için gerekli çaba gösterilmekle beraber, lütfen bu bilgileri seyahat edeceğiniz ülkenin temsilciliğine veya yetkili vize ofisine de teyid ettiriniz!

Yurtdışı tur düşünenlerin okumasını öneriyoruz: Yurtdışı tura giderken dikkat etmeniz gerekenler

Öğrenci pasaportu, ev hanımı pasaportu, emekli pasaportu diye bir pasaport yok. Gideceğiniz ülkeye göre pasaport değişmez; yani Almanya’ya gidecekseniz eflatun pasaport, Japonya’ya gidecekseniz turuncu pasaport diye birşey yok; bordo veya yeşil veya gri veya siyah renkte pasaport olur.

Pasaport, vize ve ilgili konuları vize ve pasaport yazılarımızda yazdık. Günaydın Gezginler olarak sizden ricamız, yazdıklarımızı beğendiyseniz facebook sayfamızı beğenin ve internet sitemizin adresini arkadaşlarınıza link olarak gönderin, teşekkürler.

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:
1- Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapınız!
2- Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir!
3- Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösteriniz! Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğreniniz. (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız.)
4- Yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür!
5- Vize başvurunuz reddedilebilir. Red nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamakla beraber, bazı ülkeler yazılı ve/veya sözlü açıklama yapmaktadır!
6- Yurt dışına seyahat etmeyi düşünen vatandaşlarımızın en fazla ne kadar süredir kullanımda olan pasaportlarıyla vize başvurusunda bulunabilecekleri konusuyla ilgili gitmek istedikleri ülkenin temsilciliğinden ayrıntılı bilgi alması gerekir. Zira Schengen ülkeleri olarak bilinen Avrupa ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada ve diğer bazı ülkeler 10 yıldan daha eski pasaportla yapılan vize başvurularını kabul etmiyor.

Bizi motive etmek: Pasaport, vize, konsolosluk bilgilerini güncel tutmak ve soruları cevaplamak için gerçekten çok emek harcıyoruz, Günaydın Gezginler olarak sizden ricamız facebook sayfamızı beğenin ve internet sitemizin adresini arkadaşlarınıza link olarak gönderin, teşekkürler.

VATANDAŞLARIMIZIN SEYAHAT EDECEKLERİ ÜLKE BAKIMINDAN VİZE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

gunaydingezginler @hotmail.com

gunaydingezginler
@hotmail.com

Afganistan: Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

Almanya Federal Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Amerika Birleşik Devletleri: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Andorra: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Angola: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Antigua-Barbuda: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Arjantin: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Arjantin: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır

Arnavutluk: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Avustralya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Avusturya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Azerbaycan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Bahamalar: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Bahreyn: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

Bangladeş: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Barbados: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Belçika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Belize: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Benin: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Beyaz Rusya (Belarus Cumhuriyeti) : Umuma mahsus, Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

Birleşik Arap Emirlikleri: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Bolivya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Bosna-Hersek: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 60 gün süreyle vizeden muaftır.

Botsvana: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Brezilya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Brunei: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Bulgaristan: Diplomatik pasaport ile hizmet pasaportu hamilleri anılan ülkeye yapacakları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Hususi pasaport hamilleri ilk giriş tarihinden itibaren 180 gün içerisinde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

Burkina Faso: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Burundi: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Butan: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Cape Verde: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Cezayir: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Cibuti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Çad: Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vizeden muaf, Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Çek Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Çin Halk Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Resmi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Bizi motive etmek: Pasaport, vize ve ilgili konuları güncellemek ve soruları cevaplamak için gerçekten çok emek harcıyoruz, Günaydın Gezginler olarak sizden ricamız facebook sayfamızı beğenin ve internet sitemizin adresini arkadaşlarınıza link olarak gönderin, teşekkürler.

Danimarka: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Doğu Timor: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri vizeye tabidir. Bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımıza, Doğu Timor sınır kapılarında 30 gün ikamet süreli vize verilmektedir.

Dominika: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 21 gün süreyle vizeden muaftır.

Dominik Cumhuriyeti: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Ekvator: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar olan turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

Ekvator Ginesi: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

El Salvador: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Endonezya: Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 14 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini sınır kapılarında alabilirler.

Eritre: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Ermenistan: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Ermenistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşlarına sınırda veya uçakla gidilmesi halinde havalimanında vize verilmektedir.

Estonya: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

Etiyopya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Fas: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Fiji: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus pasaport hamilleri 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vizeden muaftır.

Fildişi Sahili: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vizeden muaf; Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Filipinler: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise 21 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 30 gün süreyle vizeden muaftır.

Filistin: Vatandaşlarımıza vize uygulanmamaktadır. Filistin’e seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İsrail vizesi almaları gerekmektedir (Mısır üzerinden Gazze Şeridi’ne girecek vatandaşlarımız hariç).

gunaydingezginler @hotmail.com

gunaydingezginler
@hotmail.com

Finlandiya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Fransa: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Gabon: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Gambiya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Gana: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Gine: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Not – Gine, Sierra Leone ve Liberya’da Ebola salgını kontrol altına alınamadığı için T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından “hastalık riski olan bölge” uyarısı yapıldı – Kasım 2014

Gine-Bissau: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Grenada: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Guatemala: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Guyana: Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vizeden muaf, Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Güney Afrika Cumhuriyeti: Diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini sınır kapılarında alabilirler.

Güney Sudan: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Gürcistan: Umuma Mahsus ve Hususi Pasaport hamilleri 1 yıl boyunca, Diplomatik ve Hizmet pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Haiti: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 süreyle vizeden muaftır.

Hırvatistan: Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vizeden muaf, Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Hindistan: Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

Hollanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Hollanda Antilleri (Curacao, St. Maarten, Bonaire, St. Eustatius ve Saba): Diplomatik ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabi değildir. Diğer pasaport hamillerinin ise vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir.

Honduras: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Hong Kong: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Irak: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport hamillerinin belirli koşullar altında sınırda vize almaları mümkündür. Ayrıntılı bilgi için http://www.mfa.gov.tr/irak_a-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-yonelik-duyuru_-17-temmuz-2012.tr.mfa adresine bakınız.

İngiltere: Diplomatik Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

İran: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

İrlanda: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

İspanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

gunaydingezginler @hotmail.com

gunaydingezginler
@hotmail.com

İsrail: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İsveç: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İsviçre: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İtalya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. (Vatikan için de geçerlidir).

İzlanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Jamaika: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Japonya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Kamboçya: Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 30 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vizeden muaf, Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 30 gün geçerli turistik amaçlı vizeler, Kamboçya’nın ülkemizdeki Fahri Konsolosluğun yanı sıra, sınır kapılarında da verilmektedir.

Kamerun: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Kanada: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Karadağ: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Katar: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Vatandaşlarımıza, belirli koşulları karşılamak kaydıyla Doha Uluslararası Havaalanı’nda vize verilmektedir. Ayrıntılı bilgi için http://www.mfa.gov.tr/katar-seyahat-edecek-turk-vatandaslarinin-dikkatine.tr.mfa adresine bakınız.

Kazakistan: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

Kenya: Umuma mahsus pasaport sahipleri vizeye tabi olup, vizelerini Kenya’ya varışlarından önce www.ecitizen.go.ke web sayfasındaki “Services” bölümüne girerek elektronik vize almaları gerekmektedir. Vize alınması en az 2 gün sürebilmekte olup, e-vize alan vatandaşlarımızın Kenya’ya varışta geçerli elektronik vizenin bilgisayar çıktısıyla birlikte, en az 6 ay geçerli pasaport, otel rezervasyonu, seyahat programı, (turist olarak gidiliyorsa) ziyaret edilecek yerlerin listesi ve (iş ve arkadaş ziyaretleri için) davet mektubu gibi tamamlayıcı belgeleri sınır polisine ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu vizenin ücreti 51 USD (ABD Doları). Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Kıbrıs Rum Kesimi (GKRY): Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Vatandaşlarımız vizelerini Güney Kıbrıs’ın Atina Büyükelçiliği’nden temin edebilirler.

Kırgızistan: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır. Türk vatandaşları, turistik, iş ve resmi amaçlarla Kırgızistan’a intikallerinden sonraki 5 iş günü içerisinde pasaportları ile birlikte Devlet Kayıt Hizmeti Başkanlığında kayıt yaptırdıktan sonra ‘vizesiz’  ve  ‘süresiz’ olarak Kırgızistan’da kalabileceklerdir.

Kiribati: Sadece diplomatik pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Hususi ve hizmet pasaportu ile Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise, vizeye tabidir.

KKTC: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır. T.C. vatandaşları nüfus cüzdanları ile seyahat edebilir.

Kolombiya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Komor Federe İslam Cumhuriyeti: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Kongo: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (Zaire): Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Kore Cumhuriyeti (Güney Kore): Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Kore Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore): Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Kosova: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Kosta Rika: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Kuveyt: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Küba: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Bizi motive etmek: Pasaport, vize, konsolosluk konularını güncellemek ve soruları cevaplamak için gerçekten çok emek harcıyoruz, Günaydın Gezginler olarak sizden ricamız facebook sayfamızı beğenin ve internet sitemizin adresini arkadaşlarınıza link olarak gönderin, teşekkürler.

Laos: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Lesotho: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Letonya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Liberya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Not – Gine, Sierra Leone ve Liberya’da Ebola salgını kontrol altına alınamadığı için T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından “hastalık riski olan bölge” uyarısı yapıldı – Kasım 2014

Libya: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde her 180 gün zarfında toplam 90 günlük kalışları için vizeden muaftır.
Not – Libya’daki iç karışıklıklar nedeniyle T.C. Dışişleri Bakanlığı “zorunlu olmadıkça Libya’ya seyahat etmeyin” uyarısı yaptı – Ocak 2015

Lichtenstein (Lihtenştayn): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Litvanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Lübnan: Diplomatik, Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları, Lübnan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Lübnan’da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır. Lübnan’a akredite diplomatik, konsüler veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, görevleri müddetince, vizeden muaftır. Ticari mahiyette otobüs, kamyon ve benzeri ağır vasıtaların sürücüleri ve yardımcıları, uluslararası sefer yapan tren ve lokomotif mürettebatı, uluslararası yolcu ve mal nakliyesi yapan sivil uçak ile gemi mürettebatı, Lübnan’a yapacakları seyahatleri veya transit geçişlerinde, Lübnan’da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
Not – Lübnan’da yaşayanlar Türk vatandaşları için T.C. Dışişleri Bakanlığı “Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle Lübnan’da yaşayan Türk vatandaşlarının tedbirli olması hakkında” uyarı yaptı – Aralık 2014

Lüksemburg: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Macaristan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, vizeden muaftır.

Madagaskar (Malagazi): Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Makau Özel İdare Bölgesi: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus pasaport hamilleri 30 güne kadar yapacakları seyahatlerde vizeden muaftır. Daha uzun süreli seyahatler için Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir

gunaydingezginler @hotmail.com

gunaydingezginler
@hotmail.com

Makedonya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 60 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Malavi: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Maldivler: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Malezya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Mali: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Malta: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamilleri vizeden muaftır.

Mauritius: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Meksika: Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise, vizeye tabidir.

Mısır: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Mikronezya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Moğolistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

Moldova: Diplomatik ve Hizmet Pasaportu hamilleri vizeden muaftır. Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Monako: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Monako’ya seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Fransa Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir.

Moritanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Mozambik: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Myanmar (Burma veya Birmanya): Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Namibya: Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vizeden muaf, Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Nauru: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Nepal: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Nijer: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Nijerya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Not – Nijerya’daki seçimler nedeniyle T.C. Dışişleri Bakanlığı “Nijerya sınır kapıları 11 Nisan 2015’e kadar kapalı olacak” uyarısı yaptı – 26 Mart 2015

Nikaragua: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Norveç: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Umman (Oman): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler.

Orta Afrika Cumhuriyeti: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Özbekistan: Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri vizeye tabidir.

Pakistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Palau Cumhuriyeti: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Panama: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Papua Yeni Gine: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Paraguay: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Peru: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Polonya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

gunaydingezginler @hotmail.com

gunaydingezginler
@hotmail.com

Portekiz: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri Portekiz’e yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Portekiz’de toplam ikamet süresi, Schengen alanına ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

Romanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, vizeden muaftır.

Ruanda: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Rusya Federasyonu: Umuma Mahsus (Bordo renkli) Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik pasaport hamilleri yapacakları seyahatlerinde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri ise toplam ikamet süresi 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla, her giriş için 30 günü geçmeyen turistik ve iş görüşmesi amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

KİŞİSEL GÖRÜŞÜMÜZ: 2018 SONBAHAR AYLARINDA RUSYA VİZE UYGULAMASINI KALDIRABİLİR, RUSYA’YA VİZESİZ GİDİŞLER TEKRAR BAŞLAYABİLİR. FAKAT, AVRUPA BİRLİĞİ TÜRK PASAPORTUNA VİZESİZ SEYAHAT İZNİ VERİRSE RUSYA VİZESİ KALKMAZ.

St. Cristopher Nevis: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

St. Lucia: Diplomatik, hizmet, hususi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeden muaftır.

St. Vincent-Grenadines: Diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeden muaftır.

San Marino: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Senegal: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Seyşeller: Diplomatik, Hizmet, Hususi Pasaport ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri karşılıklı olarak vizeden muaftır.

Sırbistan: Diplomatik, Hususi, Hizmet, Umuma Mahsus ve Geçici Pasaport ile Seyahat Belgesi hamili hamilleri, Sırbistan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Sırbistan’da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

Sierra Leone: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Not – Gine, Sierra Leone ve Liberya’da Ebola salgını kontrol altına alınamadığı için T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından “hastalık riski olan bölge” uyarısı yapıldı – Kasım 2014

Singapur: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.

Slovakya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde 90 gün için vizeden muaftır.

Slovenya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Solomon Adaları: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Somali: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Sri Lanka: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 güne kadar seyahatlerinde vizelerini sınır kapılarında alabilirler.

Sudan: Diplomatik Pasaport hamilleri, Sudan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Sudan’da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini Hartum Uluslararası Havaalanı’nda bandrol tatbikiyle (105 ABD Doları) alabilirler.

Surinam: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Suriye: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Değişiklik Aralık 2015’te Suriye tarafından yapıldı.
Not – Suriye’deki iç karışıklıklar nedeniyle T.C. Dışişleri Bakanlığı “Suriye’ye seyahat etmeyin” uyarısı yaptı – 2012

Suudi Arabistan: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Svaziland: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.

Şili: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

Tacikistan: Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Tacikistan’a akredite diplomatik, konsolosluk veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, görevleri müddetince, vizeden muaftır. Tacikistan’a görevle atanmayan, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, Tacikistan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 60 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Tanzanya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Tayland: Diplomatik, Hizmet, Hususi Pasaport Hamilleri 90 gün Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise 30 güne kadar vizeden muaftır. Sınır girişinde dönüş uçak bileti, otel rezervasyonu veya fuar belgesi soruyorlar.

Bizi motive etmek: Pasaport, vize ve ilgili konuları güncel tutmak ve soruları cevaplamak için gerçekten çok emek harcıyoruz, Günaydın Gezginler olarak sizden ricamız facebook sayfamızı beğenin ve internet sitemizin adresini arkadaşlarınıza link olarak gönderin, teşekkürler.

Tayvan: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Togo: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Tonga: Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Trinidad-Tobago: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.

Tunus: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

Tuvalu: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

gunaydingezginler @hotmail.com

gunaydingezginler
@hotmail.com

Türkmenistan: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet ve Hususi pasaport hamili vatandaşlarımız vizeden muaf olmakla birlikte, davet edilmek ve pasaport bilgileri ilgili Türkmen makamlarına bildirilmek kaydıyla ülkeye kabul edilmektedir. Resmi pasaport hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar vizeden muaftır.

Uganda: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Ukrayna: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Uruguay: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

Ürdün: Diplomatik, Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri, Ürdün’e yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Ürdün’de toplam ikamet süresi, ilk geçiş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

Vanuatu: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Venezuela: Diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, 90 güne kadarki turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.

Vietnam: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

Yemen: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Yeni Zelanda: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Yunanistan: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Zambiya: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaportlar vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri turizm veya iş görüşmesi amaçlı seyahatleri için 30 güne kadar ikamet süreli tek, çift veya müteaddit girişli vizelerini sınır kapılarında alabilirler. Zambiya’ya akredite diplomatik temsilciliklere atanan Diplomatik Pasaport hamilleri de vizelerini sınırda alabilirler.

Zimbabve: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Açıklamalar:
Yukarıda yer alan bilgiler sadece turistik amaçlı tek giriş vizeleri için geçerlidir. Öğrenim, çalışma, çok girişli vize, uzun süreli ikamet vb nedenlerle yapılacak seyahatlere ilişkin vize uygulamaları hakkında gidilecek ülkenin temsilciliğinden bilgi alınması, resmi göreve atananların ise Bakanlığımız ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Burada yer alan bilgiler T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden alınmış ve Günaydın Gezginler tarafından derlenmiştir.

Facebooktwitterrsstumblrinstagramflickr

Bu yazı Günaydın Gezginler© tarafından hazırlanmıştır. Marka tescilimiz bulunmakta, fotoğraf ve yazılarımız telif hakkı taşımaktadır. Alıntı veya kopyalama yapılması durumunda referans olarak Günaydın Gezginler ismi ve sitemize bağlantı verilmesi gerekmektedir. E-posta adresimiz gunaydingezginler@hotmail.com

6 Responses to Ülkelerin Türk pasaportlarına vize uygulamaları

Bir cevap yazın